06|08|2017 • Dom vojske • 20h

CAESAR YUWONO

HAYDN Sonata XVI:23 F-dur

BEETHOVEN Sonata op.2 br.3 C-dur

PROKOFIEV Sonata br.7 op.83 B-dur

SCRIABIN Sonata br.4 op.30 Fis-dur

Caesar Yuwono je rođen 1997. godine u Indoneziji. Kao četvorogodišnjak počinje sa nastavom klavira, a od šeste godine pohađa i časove violine.

Od samog početka osvaja mnogobrojna nacionalna i internacionalna takmičenja u kategorijama za violinu i klavir. Posle završene srednje škole 2015. godine počinje sa studijama na konzervatorijumu u Amsterdamu u klasi profesora Franka Petersa i na Visokoj školi za muziku u Vajmaru u klasi profesora Elene Nesterenko.

Uz veoma strastven angažman on skoro hipnotično vodi publiku na muzička putovanja i uvodi je u priču koju pripoveda. Sa takvim talentom i trudom ova međunarodna zvezda koja se rađa obećava da će biti jedan od vrhunskih pijanista u budućnosti. Nastupao je na mnogim koncertima u Holandiji, Nemačkoj, Maleziji, Singapuru i Indoneziji, gde je svirao kao solista ili sa orkestrom.

Osvojio je brojne nagrade na sledećim takmičenjima:
Singapurski omladinski festival, Azijsko Šopenovo takmičenje, Malezijski omladinski festival, Diploma ABRSM (završetak studija), Indonežansko Steinway takmičenje, Azijsko-pacifičko Šopenovo takmičenje, Malezijski omladinski festival i Konkurs (holandske) princeze Kristine. Pohađao je majstorske kurseve mnogih renomiranih umetnika kao što su: Ćongju Vang, Lili Dorfman, Mati Reikalo, Antonij Barjuševski, Frank van de Lar, Ananda Sukarlan, Henoh Kristianto i Isvardia Renardi Sudarno.