05|08|2016 • PLATO NARODNOG MUZEJA - Trg staniše stošića • 20h

PIANO MARATHON OPEN AIR

CHIKAKO IDE JAPAN

HARUHATA „a map of bravura“

CHIKAKO IDE • SATOKO MIMURA JAPAN

Y.ITO  ryukuan fantasy

HYUN SOOK TEKIN • ELIF TARKAÇI TURSKA

KLARA SCHUMANN 3 romance za klavir i violinu op.22

GRIEG sonata za violinu i klavir op.45 c-mol

FRANCK sonata za violinu i klavir A-dur

HYUN SOOK TEKIN JUŽNA KOREJA • DIMITRI ROMANOV RUSIJA

BRAHMS mađarske igre br. 3,4,7,17,20 i 16 za klavir četvororučno

KATARINA SIMONOVIĆ IVANKOVIĆ • SAŠA ARSENKOV SRBIJA

OPERSKE ARIJE • PUCCINI • BIZET • VERDI

MARMARA KVINTET ISTANBUL

PIAZOLLA 4 godišnja doba u Buenos Airesu

JAZZ PIANO LEONHARD SCHILDE NEMAČKA

GOSPEL SONGS IVA IKON SRBIJA

14-leonhard-schildeLeonhard Schilde (Leonhard Šilde) pohađa nastavu klavira kod Geca Tangerdinga u Minhenu i Aksela Jungbluta u Kelnu. Studira muzičku etnologiju na Ludwig Maximilian univerzitetu u Minhenu. Nastupa kao džez pijanista i docent je za džez klavir na Novoj školi za džez u Minhenu, a pored toga nastupa i u Balkan-bendovima Bazar dilo i Varvarija i docent je za balkansku muziku. Od 2007. do 2012. vodi letnje muzičke kurseve za džez i svetsku muziku – Deutsch und Musik  Gete Instituta.

 

 

14-iva-ikonIva Ikon, pevačica, pijanistkinja i kantautor, poreklom je iz Beograda. Rođena u muzičkoj porodici, već sa pet godina pohađa nastavu klavira, pevanja, glume i plesa, pa dobija nagrade u raznim disciplinama. Muzika, njena najveća strast i hobi, postala je njeno zanimanje. Diplomirala je klavir na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi Nevene Popović, a u Minhenu u klasi Vadima Zuhanova i Olafa Dreslera. U Minhenu počinje studije džez pevanja i gospela u klasi čuvene američke džez ikone Karin Edvards. Nastupa kao solista ili sa nemačkim i inostranim zvezdama. Objavila je kod EMI-ja oficijalni album The Olympic Dream za Olimpijske igre 2004. godine, sa pevačem Maksimom, a u produkciji Dejvida Eseksa. Njena pesma 21 Grams korišćena je u TV serijama (1-5) Messiah, koje je objavio BBC One. Ivina kulturna podloga, iskustvo, život i putovanja širom sveta ohrabrili su je da istražuje nove kulture, pa se ta raznolikost ogleda i u bogatstvu muzičkih žanrova kojima se bavi (klasika, džez, gospel, bluz, rok). Muzika Stivija Vondera, Arete Frenklin i Vitni Hjuston bila joj je velika inspiracija i nadahnuće. Zahvaljujući njima otkrila je predivni svet gospela, koji u njihovom duhu i dalje neguje. 2013. sa najboljim beogradskim muzičarima osniva The Iva Ikon Gospel Choir and Band. Nastupajući na festivalima kao što je Mixer festival, širom Srbije i u inostranstvu izvodi tradicionalni ili savremeni gospel i stiče veliku naklonost publike. Iva je kao vokalista i pijanistkinja član ženskog benda Wild i ekskluzivni umetnik poznate diskografske kuće EMI Classic International (London). Kao ideja Mela Buša, poput Vanese Mej (violina), Bond (bend), Maksim (klavir), Wild je snimio CD i DVD. U rad na albumu bili su uključeni nabolji producenti i autori kao: Džef Vejn (War of the Worlds), Erik Sera (The Fifth Element, Big Blue), Orion (Prodigy, Dido, Embrace), Tonči Huljić. Bend Wild je imao turneje u Meksiku, Aziji (Japan, Hong Kong, Malezija, Bangkok, Singapur) i Australiji, gde je otvorio Melbourne Cup pred 120 000 gledalaca na stadionu. Godine 2005. su imali preko milion gledaoca na britanskom programu Sky, a iste godine bend je otvorio Heineken Rugby Cup Final u Edinburgu pred 60 000 gledalaca. Bend Wild je nastupio i sa čuvenim italijanskim tenorom Pavarotijem.

 

http://www.ivaikon.com

14-katjaKatarina Simonović rodjena je u Nišu. Diplomirala je i magistrirala 2006. godine na Muzičkoj Akademiji u Istočnom Sarajevu, u klasi Primadone Radmile Bakočević. Stručno se usavršavala na majstorskim kursevima kod eminentnih pedagoga solo pevanja Aleksandre Ivanović, Radmile Bakočević, Biserke Cvejić i Olivere Miljaković . Ostvarila je mnogobrojne solističke koncerte-resitale u zemlji i inostranstvu, od kojih treba izdvojiti solistički koncert 2010.godine u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu. Nastupa i kao kamerni muzičar. Njen repertoar se kreće od starih majstora, solo pesama, preko baroka, romantičara, impresionista, operskih arija i uloga. Kao operski pevač ostvarilla se 2005. u operi “ Na uranku“ Stanislava Biničkog, sa ulogom Stanke, 2008. u komičnoj operi „Telefon“ G.C. Menotti sa ulogom Lusi u Beogradu i Nišu, i opereti „Slepi miš“ J. Štrausa sa ulogom Adele u Narodnom pozorištu u Nišu, koncertna sezona 2013/2014. Na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu nastupila je sa ulogom Adele aprila meseca 2014.god. Kao solista nastupala je sa horovima iz Sarajeva i Niša, u Srbiji, BiH, Makedoniji, Grčkoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Italiji, Americi, Kanadi i Rusiji. Uspešno je sarađivala, kao solista u izvodjenjima velikih vokalno-instrumentalnih dela (S.Mokranjac „Ivkova slava“, J.Slavenski „Pesme moje majke“, J.S.Bach – Cantate 151 and 209, G.B.Pergolesi „Stabat Mater“, A.Vivaldi „Gloria“, 9. Betovenova simfonija, W.A. Mozart – Requiem) sa horom i orkestrom Fakulteta Umetnosti iz Niša, orkestrom „Konstantinus“, orkestrom “Amorozo“, orkestrom „Cvrčanin“ i Niškim simfonijskim orkestrom sa kojim je kao solista bila na dvadesetodnevnoj turneji po Španiji i Portugaliji, ostvarivši veliki broj koncerata. Saradjivala je sa dirigentima: Ivanom Mirović, Zoranom Stanisavljević, Miroslavom Ivanković, Radetom Pejčićem, Milenom Injac, Svilenom Simeonovim, Suzanom Kostić, Vladimir Kranjčević i Dejanom Savićem. Radi na Fakultetu Umetnosti u Nišu kao docent na Katedri za solo pevanje.


 

14-sascha

Sascha Arsenkov rođen je u Nišu. Diplomske i magistarske studije solo pevanja završio je u klasi primadone radmile Bakočević u Istočnom Sarajevu. U toku studija osvojio je veći broj nagrada u zemlji i inostranstvu. Aktivno je učestvovao na master klasu prof. Olivere Miljaković u Beču. Sarađivao je sa Narodnim pozorištem u Sarajevu gde je kao aktivni član ansambla dobio uloge u operama: „Bal pod maskama“ Đ. Verdija, „Hasanaginica“ Asima Horozića, „Vesela udovica“ F. Lehara te u Rekvijemu V. A. Mocarta. Po povratku sa studija u Nišu sarađuje kao solista sa crkvenim horom Branko predstavljajući se publici Italije, Amerike, Kanade, Grčke i Rusije. Kao solista sarađuje sa dirigentima: Suzanom Kostić, Ivanom Mirović, Dejanom Savićem, Milenom Injac i izvodi brojna vokalno-instrumentalna dela od kojih treba izdvojiti: Vokalnu simfoniju Dimitrija Bužarovskog, svadbu I. Stravinskog, Betovenovu Devetu simfoniju i premijerno izvođenje operete Slepi miš J. Štrausa (uloga Alfreda) te glavna muška uloga grofa Almavive u operi Seviljski berberin Đ. Rosinija. Trenutno radi na Fakultetu umetnosti u Nišu kao docent na katedri za solo-pevanje. Pored pedagoškog rada aktivno se bavi koncertnim aktivnostima.

Elif-Tarakçı-FotoElif Tarkaçi je počela muzičko obrazovanje na „Sinan Mimar Konzervatorijumu“ u klasi Jusufa Güler Aksöza i na istom univerzitetu nastavlja školovanje kod čuvene umetnice Ajle Erduran. Master studije završava na Hačetepe univerzitetu u klasi prof. Viktora Pikajzena. Pored mnogobrojnih koncerata održanih u Istanbulu nastupala je i na raznim festivalima kao „Boston Bowdain Music Festival“ gde nastupa zajedno sa violinistom Levisom Kaplanom i violistom Kenom Hakijem, i na „Ayvalik Music Festival“ sa Lukasom Davidom.

Svira u Istanbulskom državnom orkestru (1991-93.) i „Borrusian“ filharmoniji (2000-2004.) kao i kamernim orkestrima: Akbank (1992-2003.), Milli Re ( 1997-2004.), Bosphorus (1990-92.).

Od 2004. je koncertmajstor Sinfonijskog orkestra „Cemal Reşıt Rey“- Istanbul gde nastupa pod palicom čuvenih dirigenata kao što su: Rengim Gökmen, Cem Mansur, Alexander Rahbari i Antonio Pirolli.

Od 2011. je vanredni profesor na Sinan Mimar Univerzitetu a iza sebe ima veliku koncertnu karijeru u inostranstvu i bogatu diskografiju.

Elif Tarkaçi svira na 150 godina staroj i ručno rađenoj „Jules Joseph Grandjon“ violini.