14|08|2016 • Dom vojske • 11h

PIANO MARATHON

DIMITRI ROMANOV RUSIJA

sopstvene kompozicije • klavirski kvintet • 4 klavirska komada (2015) • sonata br.3 (2014)

KONCERT POLAZNIKA MAJSTORSKIH RADIONICA

KONCERTI PIJANISTA

ALEKSANDRA RADOSAVLJEVIĆ BOSNA I HERCEGOVINA

SCHUMANN sonata op.22 g-mol

LISZT Funerailles

BOŽIĆ Hilandar

PROKOFIEV sonata op.14 d-mol

ANA VUJOVIĆ SRBIJA

BEETHOVEN sonata op.2 C-dur
LISZT mađarska rapsodija br.12

SATOKO MIMURA JAPAN

LISZT sonata h-mol

MAJA PETROVIĆ SRBIJA

SCHUMANN klavirski koncert op.54 a-mol

Aleksandra-RadosavljevićAleksandra Radosavljević  je rođena u Sarajevu, gde započinje svoje muzičko obrazovanje. Umetničku delatnost započela je još tokom školovanja u rodnom gradu, i prvi solistički koncert održala je 1990. godine. U toku školovanja učestvovala je na republičkim i saveznim takmičenjima.
Prvu godinu studija upisala je 1990. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi prof. Aleksandre Romanić.Već na prvoj godini studija, imala je veoma zapažen nastup u Domu vojske JNA u Sarajevu, na susretima muzičkih akademija nekadašnje SFRJ, kao predstavnik Bosne i Hercegovine. Učestvovala je na svim audicijama koje je organizovala katedra za klavir, što joj je omogućilo više nastupa, kao solista i kao član različitih kamernih sastava.
Zbog političke situacije u zemlji, napušta rodni grad, i drugu godinu upisuje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i diplomira 1995.godine, u klasi prof. Mirjane Vukdragović. Katedra za klavir ju je posle položenog prvog dijela diplomskog ispita i maestralno izvedenog Brtokovog trećeg koncerta, predložila kao solistu za koncert sa orkestrom beogradske filharmonije. Tokom studija održala je veliki broj koncerata kao solista i kao član različitih kamernih sastava.
Zvanje magistra umetnosti stiče na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Mirjane Vukdragović, 2004. godine.
Pedagoškim radom je počela da se bavi 1992. godine. Danas, svoju pedagošku karijeru ostvaruje na Akademiji umjetnosti, Slobomir P Univerzitet u Bijeljini, na katedri za klavir, u zvanju vanrednog profesora, i u muzičkoj školi “ Stevan Stojanović Mokranjac”.
Koristeći znanja i iskustva školujući se u klasama renomiranih profesora, na uglednim muzičkim institucijama u Sarajevu i Beogradu, učenici i studenti iz njene klase osvojili su do sada veliki broj nagrada na republickim i međunarodnim takmičenjima.
Redovno učestvuje u radu žirija na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Održava majstorske kurseve i seminare za profesore klavira. Umetnički direktor je “Slobomir International Music Competition”, koje organizuje Akademija umjetnosti na Slobomir P Univerzitetu u Bijeljini, u disciplinama klavir solo i klavirska dua.
Aleksandra Radosavljević je 2009. godine imenovana za dekana Akademije umjetnosti na Slobomir P Univerzitetu, čiju funkciju obavlja i danas

14-maya-petrovicMaja Petrović je rođena 1991. godine u Leskovcu, gde je završila nižu i srednju muzičku školu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, gde je pohađala osnovne studije klavira u klasi prof. Zorana Jančića. Master studije završila je u klasi prof. Marije Gjoševske na Fakultetu za muzičku umetnost u Skoplju. Osvojila je tridesetak nagrada kao solista i kao član kamernih sastava. Nastupala je u Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, gde se izdvaja premijerno izvođenje Betovenovog Koncerta za klavir i orkestar u Es-duru Wo0 4 u Istočnom Sarajevu, koji je izvela i u Leskovcu sa kamernim orkestrom Amoroso. Bila je polaznik letnjih škola i kurseva poznatih pedagoga, neki od njih su Jurij Kot, Dejvid Vestfal, Ijan Džouns. Bila je učesnik Piano Summer festivala u Vranju 2015. godine, kada je pohađala kurs prof. Klausa Šildea.

 

 

14-anaAna Vujović je rođena 28. maja 1995. u Šapcu. Muzičko obrazovanje je započela u istom gradu kod prof. Helene Davidović. Od drugog razreda osnovne muzičke škole je u klasi prof. Margarite Vujović u Sremskoj Mitrovici, a u istom gradu je nastavila školovanje u Srednjoj muzičkoj školi „Petar Krančević“, odsek za klavir. Dobitnica je Svetosavske povelje koju dodeljuje Skupština opštine Sremska Mitrovica za zasluge u oblasti muzičke kulture. Pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu joj je 2007. godine dodelio diplomu za postignute vrhunske rezultate na takmičenjima u oblasti muzike.
Učestvovala je na domaćim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je osvajala prestižne nagrade. Bila je polaznik na više seminara i master klasa kod profesora Svetlane Bogino, Jurija Kota, Antona Grišanina, Vjačeslava Daškovskog, Branka Penčića. Posle treće godine srednje muzičke škole upisala je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek za klavir. U klasi je kod prof. docenta Milana Miladinovića.